Intervju med Mia Niemi, grundare till MJ Vision – creative design

Mia Niemi bor och arbetar sedan ett antal år tillbaka i Gran Alacant, Alicante, och hon är ett bra exempel på en skandinav som kombinerar familjeliv, jobb, träning och nöje på Costa Blanca. Mia är egenföretagare och driver MJ Vision – creative design, som erbjuder kreativa webblösningar samt hjälper små och medelstora företag utmed hela kusten med deras grafiska kommunikation och marknadsföring.

Mia är född och uppvuxen i Täby norr om Stockholm, och för cirka 15 år sedan tog hon steget att starta något nytt och eget. Med en bakgrund inom restaurangbranschen, ekonomi, administration och kundtjänst och med ett stort intresse för data och kommunikation, beslöt hon att starta ett Internetcafé i Orihuela Costa. Konceptet visade sig vara helt rätt och Mia började även bygga hemsidor och hålla datautbildningar.

Mj Vision skapar nya hemsidor eller omarbetar befintliga sidor. Företaget erbjuder sig även att ta hand om kontinuerlig uppdatering av hemsidor. Mia utvecklar ”Det finns en stor flexibilitet, och min vision är att det ska bli en positiv upplevelse av visuell kvalitet som motsvarar varje kunds behov och önskemål. Ett flertal kunder väljer även min hjälp med logotyper, annonser, banners, flyers, visitkort, skyltar och annat som kopplas till ett företags grafiska profil”.

Spanien erbjuder det mesta enligt Mia. ”Det här landet har så många fördelar, det är en mindre stressig livsstil, ett behagligt klimat och en variationsrik kultur. ”Jag och min man Stefan hittade ett hus i Gran Alacant, som vi båda tyckte mycket om och vår son kunde börja i Skandinaviska skolan, för att sedan gå vidare till Brittiska Skolan i Alicante.”

Att arbeta med dataverksamhet i Spanien fungerar bra, visst förekommer det vissa skillnader mot att arbeta i Sverige. Problem kan till exempel uppstå när nätverket fallerar och Internet inte är lika snabbt som i Sverige. Prismässigt ligger man dessutom lägre här än i Sverige, då lönenivån inte är densamma.” Mias kontaktnät har vuxit utmed Costa Blanca-kusten, och MJ Vision har bland annat hjälpt kunder som Más Amigos, Skandinaviska skolan, GIWA, Matboden, Swedtec, Scandinavian Management, Scansat och det kvinnliga nätverket Wibes. Hon är även sedan 4 år tillbaka webbansvarig för SWEA Costa Blanca samt medlem i Spansk-Svenska Handelskammaren (Cámara de Comercio Hispano-Sueca).

På fritiden gillar Mia att vara aktiv och röra på sig. ”Jag tycker mycket om all slags trädgårdsarbete, att måla tavlor både för hand och på datorn (digital art), laga mat och träna. Här i Alicante-området, med det härliga klimatet, har vi ju möjlighet att simma, promenera, springa och cykla varje dag året runt. Ett par gånger om året åker vi dessutom på helgutflykt till fantastiska Sierra Nevada i Granada för trivsam gemenskap och vinteridrott.”

Intervjuad av: Emily Waldmann

Foton: Mia Niemi, MJ Vision             www.mjvision.com