Bankkonto, huslån och försäkringar i Spanien

Scandinavian Management har nära samarbete med spanska banker, sparbanker, finansbolag samt försäkringsbolag på Costa Blanca. Vi finns till hands och bistår kunderna i olika ärenden och detta är mycket uppskattat. Alla våra anställda har dessutom gedigna kunskaper i finansieringsfrågor och medverkar vid uppläggning av alla slags huslån och krediter i Spanien.

Banken lånar normalt upp till 70% av värdet på fastigheten, men i vissa fall kan de gå upp till 80%. Banken kommer bland annat att be om föjande uppgifter och dokument: En fotostatkopia av ditt pass, hemadress, civilstånd, en kopia på din sista årsredovisning, de tre sista lönebeskeden, en kopia av kontraktet med byggaren eller säljaren som visar köpeskillingen.

Scandinavian Management erbjuder hemförsäkring med MAPFRE, ett av Spaniens äldsta och mest erfarna försäkringsbolag. Om du köper fastighet och har huslån måste banken stå som förmånstagare, varför banken själv oftast ombesörjer denna hemförsäkring via sitt eget försäkringsbolag.